Certificaten
ACS Handel
Bio
Duurzaam Ondernemen
Flandria
Globalgap
Globalgap certificaat
wat betekent GlobalGAP voor de REO Veiling?
wat is GlobalGAP?
certificering
herkenning GlobalGAP producten
praktische links
raadpleeg de lijst van alle gecertificeerde producenten per productgroep
raadpleeg de lijst van alle gecertificeerde producenten per producent
GMP / FCA
ISO 22000
IFS
IKKB
ikkb certificaat
Lijst van de producenten: per producent
OVM
QS

WAT IS GlobalGap?

GlobalGap staat voor de eisen die in mondiaal verband aan land- en tuinbouwbedrijven worden gesteld i.v.m. voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit.

Om aan de wensen en eisen van de consument naar meer voedselveiligheid van land- en tuinbouwproducten tegemoet te komen, hebben 26 Europese supermarktorganisaties in 1997 het initiatief genomen om de voorwaarden die zij naar hun leveranciers van verse producten toe hanteren, op elkaar af te stemmen. Daartoe werd het zogenaamde GlobalGap-protocol opgesteld.

Dit protocol creŽert het kader voor de goede agrarische praktijk (GAP) op het bedrijfsniveau. Het bepaalt de minimumnormen waaraan de productie moet voldoen om te worden aanvaard door de grootwarenhuizen.

GlobalGap wil het vertrouwen van de consument in de kwaliteit en de veiligheid van het voedsel verhogen. Bovendien toont GlobalGap aan dat bij de producten aandacht besteed wordt aan de belangen van de werknemers, het milieu, de natuurlijke hulpbronnen en de fauna en flora. Het protocol wordt o.a. gebruikt als toetssteen voor de huidige productiemethoden. De richtlijnen zijn een middel om de geÔntegreerde gewasbescherming sneller ingang te doen vinden in de conventionele land- en tuinbouw.