nieuwsoverzicht

REO verkoopt eerste jonge wortels - 14/5/2008

In de REO Veiling van Roeselare werden op woensdag 14 mei de eerste jonge wortels van het seizoen verkocht tegen 0,98 euro per bussel aan groothandelaar ‘De Fruittoren’ uit Leuven. Twee studenten van het Vrij Agro- en Biotechnisch Instituut uit Roeselare hebben de wortels geteeld.

Het betreft busselwortelen (ras Damco) geteeld in plastiekserre, gezaaid op 18 januari en afgedekt voor extra vervroeging met vliesdoek tot einde maart. Producent is het Vrij Agro- en Biotechnische Instituut (www.vabi.be), afdeling Tuinbouw uit Roeselare. Er werden 9 kisten van 12 bussels geoogst, in de sortering "Zeer Fijn".

De teelt werd opgezet en zelfstandig uitgevoerd door de leerlingen Ruben Doornaert en Christophe Pieters van 7 BSO Tuinbouw, specialisatie groenteteelt. Dit in het kader van hun geïntegreerde proef.  Daartoe brachten zij ook nog enkele andere teelten zelfstandig tot een goed einde zoals serresla, groene selder en primeuraardappelen.
Meer info over deze teelten vindt u op http://nieuws.vabi.be"

Leraar tuinbouw in de Vabi, de heer Luc Dedeene, begeleidde het project.

Verkoop

Dinsdagnamiddag leverden beide studenten de jonge wortels aan. Koper “De Fruittoren” uit Leuven heeft woensdagochtend de primeurwortels van het seizoen gekocht op de REO Veiling van Roeselare. Hij betaalde een maximum prijs van 0,98 euro per bussel.