nieuwsoverzicht

Fine Fleur seizoen al goed voelbaar op de REO Veiling - 27/4/2015

Op de REO Veiling is het nieuwe Fine Fleur seizoen reeds helemaal op dreef. Na de recente primeurverkoop van Fine Fleur krulandijvie werden op maandag 27 april de allereerste Fine Fleur grondaardbeien geveild, samen met de eerste Fine Fleur kropsla nieuwe teelt. Het aangename gevolg is een toenemende beschikbaarheid van authentieke Fine Fleur groenten en fruit van eigen bodem, geteeld door geŽngageerde REO producenten die fier zijn op hun vakkennis en die passie overbrengen in hun dagvers eindproduct.

Grondaardbeien

De consument van vandaag is steeds veeleisender en gaat voluit voor smaak op zijn bord. De hedendaagse consument is daarom op zoek naar authentieke kwaliteitsproducten met een verhaal en naar direct contact met de producent. In antwoord op deze actuele marktvragen ontplooit de REO Veiling haar kwaliteitslabel Fine Fleur. Met de nationale primeurverkoop van maandag 27 april breidde de Fine Fleur familie verder uit. Grondaardbeien zijn de jongste telg van de Fine Fleur familie.

Fine Fleur grondaardbeien verrassen door hun frÍle schoonheid, fijne smaak en superverse kwaliteit. De glanzende sappige zoetjes met hun hartige vorm worden energie-arm en in vollegrond geteeld. De strobedekking tussen de frisgroene planten en stevige vruchten houdt de mooi rood doorgekleurde grondaardbeien proper en beschermt ze tegen verbranding. Fine Fleur grondaardbeien worden voorzichtig en op het ideale moment geplukt zodat hun heerlijk aroma optimaal behouden blijft. Fine Fleur grondaardbeien zijn lekker Ďpuur natuur’!

Tinos Fruit in Westkapelle weet deze productkwaliteiten van de Fine Fleur grondaardbeien naar waarde te schatten en plaatste de eerste druk bij de Belgische primeurverkoop. Daarbij werden de primeuraardbeien geveild tegen 2,77 euro per doosje van 500gr. "De allereerste Fine Fleur grondaardbeien kwamen op tafel in restaurant-brasserie Rubens te Knokke. Haar Frans-Belgische keuken volgt de seizoenen en werkt daarbij op een artisanale manier met jonge, frisse kwaliteitsproducten van bij ons. De Fine Fleur grondaardbeien passen perfect in dit verhaal", zegt zaakvoerder Geert Baecke van Tinos Fruit.

Fine Fleur grondaardbeien zijn tot juli te koop. In deze periode van 9 weken verwacht de REO Veiling naar schatting 200.000 kg Fine Fleur grondaardbeien te kunnen aanbieden. Daarvoor zorgen 23 vooruitstrevende REO producenten.

Kropsla

Op de REO Veiling had op maandag 27 april eveneens de verkoop plaats van de eerste Fine Fleur kropsla nieuwe teelt. Kropsla hoort sinds 31 maart 2014 bij de Fine Fleur familie.

Fine Fleur staat voor een authentiek en seizoensgebonden streekproduct dat op familiale bedrijven wordt geteeld met kwalitatieve teelttechnieken en een duurzaam productieproces. De concrete invulling van deze algemene productdefinitie gebeurde door de Fine Fleur telers zťlf. Ze reikten originele ideeŽn aan, namen initiatieven en stelden lastenboeken op. Dat getuigt niet alleen van vakkennis en gedrevenheid, maar ook van waardering en erkenning voor Fine Fleur. Het is deze sterke verbondenheid tussen product en producent die Fine Fleur misschien nog het meest typeert, samen met een grote zorg voor productkwaliteit en Ėpresentatie.

De REO producenten van Fine Fleur kropsla leggen vooral het accent op vers product. Fine Fleur kropsla wordt artisanaal geteeld onder glas en nog op de dag van haar oogst afgeleverd aan de koper. Haar sprankelende frisheid en snelle inkoeling op de REO Veiling staan garant voor een langere houdbaarheid. Dankzij de grote flexibiliteit van de Fine Fleur slatelers spurt de dagverse, ingekoelde kropsla in nauwelijks enkele uren van grond tot mond.

Op de REO Veiling werd vorige zomer nagenoeg 1 op 3 kroppen serresla dagvers gesneden, vacuŁm gekoeld en in de korst mogelijke omlooptijd aan de klant geleverd. Het seizoen van Fine Fleur kropsla duurt vanaf eind april tot november.

 

Bijkomende informatie:

CommerciŽle afdeling REO Veiling I Oostnieuwkerksesteenweg 101 I B Ė 8800 Roeselare I Tel. +32(0)51 23 12 11 I www.reo.be I www.finefleur.be