nieuwsoverzicht

Proef de zon op je tong - 20/4/2016

Op de REO Veiling hangt de lente al enige tijd in de lucht. Want de eerste Flandria en Tomabel aardbeien zijn reeds geveild. Bovendien worden hun aangevoerde volumes steeds groter. Met de primeurverkoop van de eerste Fine Fleur grondaardbeien op woensdag 20 april kwam het voorjaarsseizoen helemaal op snelheid op de REO Veiling. Immers, Fine Fleur grondaardbeien zijn maar tot juli beschikbaar. In deze beperkte periode verwacht de REO Veiling ruim 150.000 kg Fine Fleur grondaardbeien te kunnen aanbieden. Daarvoor zorgen 23 vooruitstrevende REO producenten. Momenteel worden alleen Fine Fleur grondaardbeien van de variŽteit Clery aangeboden. Eind april komt daar de variŽteit Darselect bij, half mei gevolgd door de variŽteit Elsanta. Fine Fleur grondaardbeien worden op de REO Veiling aangevoerd binnen drie maatsorteringen: 3A, 2A en A. De aardbeien beantwoorden aan het strengste lastenboek en worden met vakkennis geteeld door producenten die vorig jaar (de REO Veiling zette in 2015 Fine Fleur grondaardbeien voor het eerst in de markt) al hebben bewezen dat ze kwaliteit hoog in het vaandel dragen.

Fine Fleur grondaardbeien verrassen door hun frÍle schoonheid, fijne smaak en superverse kwaliteit. De glanzende sappige zoetjes met hun hartige vorm worden energie-arm en in vollegrond geteeld. Dat maakt hen bijzonder ten opzichte van Belgische aardbeien die op andere manieren worden geteeld. De strobedekking tussen de frisgroene planten en stevige vruchten houdt de mooi rood doorgekleurde grondaardbeien proper en beschermt ze tegen verbranding door de zon. Fine Fleur grondaardbeien worden bovendien voorzichtig en op het ideale moment geplukt zodat hun heerlijk aroma optimaal behouden blijft. Fine Fleur grondaardbeien zijn lekker Ďpuur natuur’!

Philippe Felous uit Herseaux weet deze productkwaliteiten van de Fine Fleur grondaardbeien naar waarde te schatten en plaatste de eerste druk bij de Belgische primeurverkoop op de REO Veiling. Daarbij werden de primeuraardbeien geveild tegen € 1,64 per doosje van 500gr. De vraag naar Fine Fleur grondaardbeien was dermate groot dat na de eerste druk de veilingprijs opliep tot € 1,71 per doosje. Hoes Fruits uit Cuesmes bood niet alleen de hoogste veilingprijs, maar kocht ook het grootste volume (112 kg).