Research & Development

De REO Veiling werkt aan een vruchtbare en duurzame toekomst voor de West-Vlaamse en bij uitbreiding Belgische tuinbouw. Jaarlijks wordt er geïnvesteerd in onderzoek naar nieuwe en betere teelttechnieken, nieuwe rassen, preventiemogelijkheden tegen plantenziektes, etc. De REO Veiling werkt hiervoor samen met erkende onderzoekscentra als Inagro (Rumbeke Beitem), PCG (Kruishoutem) en VCBT (Leuven). Daarnaast ondersteunt de REO Veiling nationale onderzoeksprojecten in samenspraak met de collega veilingen via LAVA en VBT.

Klapkisten

Bovendien ondersteunt de REO Veiling een maximale conversie van de standaard starre kisten naar klapkisten. De REO Veiling investeert in een nieuwe kistenwasmachine die op een volledige automatische manier de klapkisten kan openvouwen, wassen en terug dichtvouwen. Een volledige conversie naar klapkisten zorgt er voor dat de REO Veiling heel wat minder transport nodig heeft.

Agrotopia

De REO Veiling werkt mee aan verscheidene projecten binnen de Vlaamse tuinbouw. Een nieuw innovatief en vooruitstrevend project is ‘Agrotopia’. UGent, Inagro en de REO Veiling lanceren namelijk een leerstoel voor de stadstuinbouw. Deze leerstoel zal praktijkgericht en fundamenteel onderzoek rond innovatie in de glastuinbouw, verticale teelt en urban farming bundelen. Een groot deel van dat onderzoek zal plaatsvinden in de nieuwe dakserre van Inagro bovenop de kistenloods van de REO Veiling.

Project Agrotopia
TOP