Veilig verkeer

De REO Veiling heeft de jongste jaren gewerkt aan een veilige mobiliteit op en rond het domein van de veiling. Vanaf 2017 kunnen de leden-producenten en kopers niet meer langs de Groenestraat de veiling oprijden. ‘VBS De Vikingschool' lag namelijk tegenover de in- en uitrit van de voormalige inrit. Om de schoolomgeving veiliger te maken, heeft de REO Veiling een nieuwe in- en uitrit aangelegd via de Abraham Hansstraat. De leden-producenten en kopers passeren langs deze weg de basisschool niet meer. Aan het einde van deze inrit heeft de REO Veiling een rotonde voorzien om de snelheid op het domein te beperken. De oude in- en uitrit langs de Groenestraat wordt ingericht als fietspad langs de veiling naar een woonwijk. Op deze manier wordt het fietspad vanuit het centrum richting de ring van Roeselare verlengd. Zo wil de REO Veiling haar eigen werknemers meer motiveren per fiets naar het werk te gaan. Alle fietsers op de REO Veiling zijn bovendien verplicht om een fluorescerend hesje aan te trekken om voor een maximale zichtbaarheid te zorgen.

Opleiding

Bovendien stelt de REO Veiling haar locatie ter beschikking als opleidingsfaciliteit van Syntra West (Roeselare) voor beginnende heftrukchauffeurs. De REO Veiling vindt het erg belangrijk om deze studenten te ondersteunen aangezien ze zelf 90 heftruckchauffeurs in dienst heeft. De REO Veiling zorgt eveneens voor de verplichte opleidingen in samenwerking met gespecialiseerde kenniscentra die onze leden-producenten vijfjaarlijks dienen te volgen om hun rijbewijs vrachtwagenbestuurder te behouden/behalen.

Schiervelde

Ook stelt de REO Veiling parkeerruimte ter beschikking aan Stad Roeselare. Naast de veiling ligt namelijk het Schiervelde complex, waar o.a. de expohallen en het stedelijk zwembad van Roeselare, het stadion van KSV Roeselare en het sportcomplex van Knack Volley gevestigd zijn. Hiervoor heeft de stad heel wat parkeerruimte nodig. Daarom stelt de REO Veiling 320 extra parkeerplaatsen ter beschikking voor de bezoekers van Schiervelde.

TOP