GlobalG.A.P.

GlobalG.A.P. is een internationale standaard voor de primaire productie gebaseerd op de principes van de Goede Agrarische Praktijken (G.A.P.), wat naast productkwaliteit en voedselveiligheid, ook een duurzame teelt waarborgt. Om aan de GlobalG.A.P.-normen te voldoen moeten onze REO-producenten hun productiemethodes en veiligheidssystemen laten controleren door een onafhankelijke controle instantie. (OCI).

Logo GlobalG.A.P.

GlobalG.A.P. en REO Veiling hanteren dezelfde basisdoelstellingen en ondersteunen de REO-teler om deze doelstellingen te realiseren. Met een GlobalG.A.P.-certificatie op het product garandeert de REO Veiling de consument een veilig en duurzaam product. De producten worden namelijk geteeld met verantwoordelijke landbouwmethodes en minder chemicaliën. Daarnaast worden de belangen van het belangrijkste kapitaal in een onderneming, de werknemer, behartigd en gerespecteerd. Als laatste wordt de ecologische voetafdruk van de producent aanzienlijk verlaagd.

GlobalG.A.P.-producten zijn te herkennen aan de gele sticker op de kist. Op de veilingklok van de REO Veiling worden deze producten afzonderlijk aangeboden. De geldigheid van het certificaat kan a.d.h.v. het telersnummer op de gele sticker via de website worden nagegaan voor de aangekochte producten van die teler. De lijsten zijn ofwel opgedeeld per productgroep of per producent.

TOP