Fine Fleur

Het REO-kwaliteitsmerk Fine Fleur staat voor producten met unieke producteigenschappen die authentiek geteeld worden door producenten met een heel sterke betrokkenheid. Deze sterke betrokkenheid typeert Fine Fleur misschien nog het meest, naast een grote zorg voor een onberispelijke productkwaliteit en –presentatie, en garandeert de consument dat hij Fine Fleur in volle vertrouwen kan kopen.

De Fine Fleur-familie telt op vandaag 14 kwaliteitsvolle producten. Deze kwaliteitsproducten zijn: grondtomaten, grondwitloof, kropsla, jonge courgettes, jonge prei, krulandijvie, grondaardbeien, frambozen, rode bessen, braambessen, blauwe bessen, fijne slaatjes, bloemkool en hopscheuten.

Onze Fine Fleur-producten in een overzicht:

Krulandijvie

Fine Fleur krulandijvie wordt ambachtelijk geteeld in de grond, zowel in open lucht als onder glas. De krop wordt niet te zwaar geoogst om haar specifieke vorm en stevigheid optimaal te behouden. Het hart van de krop kleurt over minstens zestig procent goudgeel. Fine Fleur krulandijvie: krullig, kronkelig, maar scoort recht in doel voor mooie bordpresentatie, pittige smaak en versheid!

Beschikbaarheid: maart - november 


Kropsla

Fine Fleur kropsla wordt artisanaal geteeld onder glas en nog op de dag van haar oogst afgeleverd aan de koper. Haar sprankelende frisheid en snelle inkoeling op de REO Veiling staan garant voor een langere houdbaarheid. Dankzij de grote flexibiliteit van de Fine Fleur slatelers spurt de dagverse, ingekoelde kropsla in nauwelijks enkele uren van grond tot mond.

Beschikbaarheid: jaarrond

Slateler Koen Defevere uit Gits bewijst dat er geen versere kropsla bestaat dan Fine Fleur kropsla.

 

 

 

 

Fijne slaatjes

De fijne slaatjes van Fine Fleur (Lollo Bionda, Lollo Rossa, groene en rode eikenbladsla) groeien natuurlijk in volle grond en worden jong geoogst met een klein glad snijvlak en een kropgewicht tot 400g. Hun sprankelende frisheid, glanzende kleur en snelle inkoeling op de REO Veiling staan garant voor dagverse topkwaliteit en een langere houdbaarheid u aangeboden in een mooie productpresentatie.

Beschikbaarheid: juni - oktober

Slateler Dries Leenkneght uit Hooglede toont waarom je moet kiezen voor de Fine Fleur slaatjes van de REO Veiling.Jonge prei

Fine Fleur prei heeft ingekorte wortels van hoogstens drie centimeter. Het rechte witgedeelte meet minstens vijftien centimeter en de glanzende donkergroene preibladeren blijven mooi binnen de verpakking waarin de prei netjes gerangschikt ligt. Deze karaktervolle productpresentatie komt volledig tot haar recht door een optimale kwaliteitszorg, strenge sortering en inkoeling direct na oogst.

Beschikbaarheid: mei - februari

Preiteler Davy Cool uit Lichtervelde vertelt je graag meer over Fine Fleur prei in zijn boeiende reportage.

 
 

Grondtomaat

Fine Fleur tomaten zijn losse tomaten die in de grond worden geteeld. Hun glanzende dieprode kleur wordt bekomen doordat Fine Fleur tomaten onder de zomerzon en aan de plant rijpen. Ze worden bovendien rijp geoogst en hebben daardoor niet alleen een vaste textuur, maar ook een verfijnde smaak, boordevol vitamines.

Beschikbaarheid: juni - september

Tomatenteler Henk Cortvriendt uit Koolskamp deelt z'n passie voor de teelt van Fine Fleur grondtomaten.

 

 

 

 

 

Grondwitloof

Fine Fleur grondwitloof groeit in het donker om een mooi witgele kleur te garanderen. Deze traditionele teelt vraagt veel handwerk met een mooi eindproduct als resultaat. Fine Fleur grondwitloof herken je aan haar stevige structuur en knapperige krop met een goed gesloten top. Fine Fleur grondwitloof wordt jong geoogst, waardoor de pitlengte beperkt blijft.

Beschikbaarheid: september - april

 

 

 Jonge courgette

Fine Fleur courgettes worden jong geoogst en zijn dus niet al te groot. Ze groeien in vollegrond onder serreglas of plastiek koepels. Courgettes zijn van oorsprong een subtropische vruchtgroente en voelen zich prima in deze beschermde teeltomgeving. Daardoor komen Fine Fleur courgettes mooi op kleur en hebben ze een glanzende vaste textuur.

Beschikbaarheid: april - oktober


Bloemkool

De Fine Fleur bloemkool uit vollegrond is een jonge stevige kool met een klein snijvlak, gelijkmatige vorm en vaste korrelstructuur. Het bloemscherm is mooi gesloten, absoluut vrij van beschadigingen en heeft een egale witte kleur. De Fine Fleur bloemkool toont haar verzorgde presentatie in volle glorie door haar beperkt aantal frisgroene bladeren waardoor ruim de helft van het zuiver bloemscherm zichtbaar is.

Beschikbaarheid: juni - oktober

Bloemkoolteler Brecht Dejonckheere uit Gits vertelt vol enthousiasme over zijn Fine Fleur bloemkolen in zijn reportage.

 

 

 

Framboos

Fine Fleur frambozen worden op een artisanale manier onder de zon geteeld. Dit zorgt voor een fruitige, zoete smaak en een stevige portie gezondheid. Een specifieke rassenkeuze garandeert mooi gevormde frambozen die allen dezelfde lichtroze kleur hebben. Na het voorzichtig plukken worden de éénvormig gerijpte frambozen direct gekoeld op het tuinbouwbedrijf.

Beschikbaarheid: mei - oktober

De telersfamilie Devriendt uit Passendale is erg betrokken bij het Fine Fleur-zachtfruit verhaal. Lees hier waarom.
Braambes

Fine Fleur braambessen worden artisanaal onder glas of plastiek geteeld. Dit zorgt voor een goede bescherming tegen productbeschadiging door regen of wind. De lichtzwarte zoetjes hebben éénvormig gerijpte en mooi gevormde vruchten die eveneens charmeren door hun glanzende kleur. Deze frisse kenmerken garanderen een gelijkmatige sortering, homogene maten en optimale productkwaliteit die helemaal tot hun recht komen in een originele verpakking.

Beschikbaarheid: juni - september


Rode bes

Fine Fleur rode bessen worden artisanaal geteeld onder glas. De bessen hebben een frisrode kleur en een fijn geelgroen kroontje. Er wordt gezorgd voor een volledig gevulde tros van de beste kwaliteit wat resulteert in een mooie productpresentatie.

Beschikbaarheid: juni - oktober

 

Grondaardbei

Fine Fleur grondaardbeien verrassen door hun frêle schoonheid, fijne smaak en superverse kwaliteit. De glanzende sappige zoetjes met hun hartige vorm worden energie-arm en in vollegrond geteeld. De strobedekking tussen de frisgroene planten en stevige vruchten houdt de mooi rood doorgekleurde grondaardbeien proper en beschermt ze tegen verbranding. Fine Fleur grondaardbeien worden voorzichtig en op het ideale moment geplukt zodat hun heerlijk aroma optimaal behouden blijft.

Beschikbaarheid: april - juni
Poperingse hopscheuten

Fine Fleur hopscheuten zijn een puur en natuurlijk streekproduct dat men ook wel “het witte goud van Poperinge” noemt. Deze plaatsbepaling is expliciet verankerd in het Europese label ‘Beschermde Geografische Aanduiding’ (BGA) op de verpakking van Fine Fleur hopscheuten. De fragiele jonge uitlopers van de hopplant zijn exclusief omwille van hun onvergelijkbare smaak, arbeidsintensieve teeltmethode en beperkte beschikbaarheid in zowel tijd, ruimte als volume.

Beschikbaarheid: december - april


Partnership met KNACK Roeselare

Sinds 2017 gaat Fine Fleur hand in hand met de topclub KNACK Volley Roeselare in een sponsorproject. Knack Volley Roeselare is 11-voudig landskampioen, 13-voudig bekerwinnaar en behoort tot de absolute top van Europa. Fine Fleur en Knack Volley Roeselare: een kampioenencombinatie!

 

 

 

 

 

 

 

 

Wenst u meer info over Fine Fleur? Ga naar www.finefleur.be

TOP