Flandria

Flandria "Met hart en ziel voor onze stiel."


Flandria is het grootste kwaliteitslabel voor verse groenten en fruit in België. Sinds de oprichting in 1995 geeft het Flandria-label een meerwaarde aan een ruim assortiment van verse producten: van vollegrondsgroenten en serregroenten tot nicheproducten en vergeten groenten.

Flandria staat voor:

  • duurzame teelt
  • aantrekkelijke volumes
  • met vakkennis geteeld op familiale bedrijven

Duurzame teelt met duurzaamheidskeurmerk Responsibly Fresh

Responsibly fresh

Alle Flandria-producten dragen het ‘Responsibly Fresh’-label. Elke teler die dit duurzaamheidskeurmerk draagt, teelt zijn producten met aandacht voor het evenwicht tussen people, profit & planet.

Het duurzame engagement van Flandria binnen het Responsibly Fresh-keurmerk draagt bij tot een breed assortiment aan groenten en fruit die betrouwbaar, kwaliteitsvol en gezond zijn, zowel voor de consument van vandaag als die van morgen.

Aantrekkelijke volumes

Enkel krakend verse producten die ook op vlak van smaak en innerlijke eigenschappen hoog scoren, krijgen het Flandria keurmerk toegekend. Het label dankt haar premium positie aan de jarenlange inspanningen van de telers en het efficiënte kwaliteitsbeleid van de veilingen. Dagelijks worden er grote volumes aan Flandria producten aangevoerd en verkocht op de REO Veiling. De Flandria telers stellen de REO Veiling in staat op om een grote vraag in te spelen.

Met vakkennis geteeld op familiale bedrijven

Alle Flandria-groenten zijn afkomstig van familiebedrijven. Hierdoor voelt de teler zich persoonlijk betrokken bij zijn/haar eigen productie. De Flandria-telers krijgen bovendien de steun van professionele teeltbegeleiders en productontwikkelaars. Er wordt dan ook constant gewerkt aan een verbetering van de smaak en de houdbaarheid van de producten.

Wenst u meer info over Flandria? Ga naar www.flandria.be

TOP