REO Nieuws

Primeurverkoop Fine Fleur frambozen steunt Malawi

Een dubbele primeurverkoop vandaag, vrijdag 3 mei, voor de REO Veiling waar de eerste Fine Fleur frambozen en knolvenkel van 2024 werden verkocht. De eerste primeurverkoop stond in het teken van een humanitair project in Malawi, de tweede was van nationaal niveau. De verkoop van de primeurframbozen bracht 575 euro op voor het goede doel. De REO Veiling verdubbelde dit bedrag.

lees meer

Nieuwjaarsboodschap van voorzitter REO Veiling

De REO Veiling knoopte deze morgen terug aan met haar vaste traditie van een nieuwjaarstoespraak van haar voorzitter Rita Demaré op de eerste veildag van het nieuwe jaar. In een goedgevulde veilingzaal bracht de REO-voorzitter een nieuwjaarsboodschap van vertrouwen, samenwerking, optimisme en ambitie.

lees meer

Nieuwe volledig recycleerbare aardbeienpunnets voor Tomabel

Voortaan verkoopt de REO Veiling haar Tomabel-aardbeien standaard in Rpet-punnets die gemaakt zijn van 100% gerecycleerde grondstoffen en bovendien zelf volledig recycleerbaar zijn.

lees meer

REO Veiling benoemt Filip Vanaken tot algemeen directeur

De raad van bestuur van de REO Veiling heeft gisteravond, woensdag 15 maart, met unanimiteit de heer Filip Vanaken aangesteld als algemeen directeur van de coöperatieve telersvereniging in Roeselare.

lees meer

Nieuwe recordprijs voor eerste Fine Fleur hopscheuten

Een nationale primeur vandaag, woensdag 21 december, voor de REO Veiling waar de eerste Fine fleur hopscheuten van het nieuwe teeltseizoen werden geveild. De gegeerde delicatesse haalt traditioneel een zeer hoge veilingprijs bij haar nationale primeurverkoop. Dit was ook deze voormiddag het geval. Groothandel Claessens plaatste de eerste druk tegen een nieuw recordbedrag van € 400 voor 100 gr.

lees meer

REO Veiling steunt haar telers op de Vlaamse Voedseltop

Op dinsdag 29 november vindt in Roeselare de Vlaamse Voedseltop plaats. Die dag grijpt de REO Veiling en de andere ketenpartners aan om de Vlaamse land- en tuinbouw en de hele voedingssector in de kijker te zetten en het belang van de land- en tuinbouw aan Vlaanderen te tonen.

lees meer

Landbouworganisaties en ketenpartners werken samen rond voorstellen voor een gedragen Mestactieplan

 “De REO Veiling werkt, via het VBT, mee rond voorstellen voor een gedragen mestactieplan samen met de landbouworganisaties en de andere ketenpartners," aldus Rita Demaré, voorzitter.

lees meer

Reactie REO Veiling op voorstel mestactieplan (MAP7)

Prei, rode en witte kool, savooikool, knolselder, spruitjes, bloemkool, broccoli, groene selder, … dagelijks worden ze met veel passie en vakkennis door onze producenten geteeld...

lees meer

Filip Vanaken algemeen directeur ad interim

De heer Filip Vanaken is aangesteld als algemeen directeur ad interim van de coöperatieve telersvereniging REO Veiling.

lees meer

Primeurverkoop Fine Fleur frambozen steunt Malawi

Na de aprilse grillen van de voorbije dagen komt het voorjaarsseizoen helemaal op gang op de REO Veiling, waardoor de aanvoervolumes groeien en steeds meer producten...

lees meer

Coöperatie Hoogstraten en de REO Veiling achten de tijd rijp voor intensieve samenwerking

De REO Veiling en Coöperatie Hoogstraten starten met gesprekken over een mogelijke fusie. De bestuursorganen van beide groente- en fruitcoöperaties hebben woensdagavond, 2 februari 2022, het licht op groen gezet om de fusiepiste verder uit te werken.

lees meer

Nieuwjaarswensen 2022

"2021 was een bijzonder jaar vol opmerkelijke gebeurtenissen zowel binnen als buiten de tuinbouwsector, maar ook van mooie realisaties op onze veiling. Wat het nieuwe jaar brengt, geen mens die het weet. Maar wat het ook wordt, laat ons vooral positief vooruit kijken hoe we samen een succes van 2022 kunnen maken. Tegelijk sta ik samen met u graag even stil om achteruit te kijken op 2021. Daarom nodig ik u van harte uit voor een korte digitale nieuwjaarsontmoeting."

lees meer

REO Veiling verkoopt eerste hopscheuten tegen nieuwe recordprijs

Een nationale primeur vandaag, woensdag 15 december, voor de REO Veiling waar de eerste Fine fleur hopscheuten van het nieuwe teeltseizoen werden geveild. De gegeerde delicatesse haalt traditioneel een zeer hoge veilingprijs bij haar nationale primeurverkoop. Dit was ook deze voormiddag het geval. METRO Cash & Carry plaatste de eerste druk tegen een nieuw recordbedrag van € 327 voor 100 gr.

lees meer

Telers Fine Fleur primeurbessen steunen kinderdagverblijf

Een primeuverkoop vandaag voor de REO Veiling waar de eerste Fine Fleur rode bessen en Fine Fleur blauwe bessen van 2021 werden geveild. Regine Mahieu en Inge Debergh uit Westvleteren boden de primeurbessen aan en schonken de opbrengst van 780 euro aan een goed doel: vzw Kudimba, een dagverblijf voor 40 kwetsbare kinderen in Malawi.

lees meer

WIN verse aardbeien voor moeder

Doe mee aan de jaarlijkse Moederdagactie in de Krant van West-Vlaanderen en win tot 8 kg verse Tomabel en Fine Fleur aardbeien.

lees meer

REO Veiling promoot digitaal haar producten op internationaal beursplatform

Geen internationale groente- en fruitbeurzen? Geen probleem! De Belgische groente- en fruitcoöperaties zorgen samen voor een alternatief om haar vaste en potentiële B-to-B klanten te bereiken. Ontdek het digitale beursplatform boordevol interessante info, handige tools, video's en online events met internationale keynote speakers!
lees meer

Eerste Belgische komkommers van 2021 verkocht op de REO Veiling

Een primeur voor de REO Veiling waar op maandag 1 februari de eerste Belgische komkommers van 2021 uit traditionele teelt werden geveild.

lees meer

Vlaams minister Crevits start haar sneltestenbeleid in de REO Veiling

Viceminister-president van de Vlaamse regering Hilde Crevits was vandaag, woensdag 13 januari, te gast in de REO Veiling. Tijdens haar werkbezoek gaf de Viceminister-president het startschot voor het sneltesten in bedrijven zodat hun werking gegarandeerd blijft tijdens deze coronacrisis.

lees meer

Herbekijk digitaal REO-nieuwjaarsevent 2021

Het digitaal REO-nieuwjaarsevent van maandag 4 januari gemist? Geen probleem, hier kun je het volledige event herbekijken.

lees meer

Nieuwe recordprijs voor eerste hopscheuten

De REO Veiling verkocht op maandag 21 december de eerste Fine fleur hopscheuten van het teeltseizoen 2020-21.

lees meer

REO Veiling heeft VN-duurzaamheidscertificaat op zak

De REO Veiling heeft het prestigieuze UNITAR SDG Pioneer-certificaat op zak.

lees meer

Tomabel op shirt van Knack Volley Roeselare

Het REO-kwaliteitsmerk Tomabel is de komende drie seizoenen de hoofdsponsor van topclub Knack Volley Roeselare.

lees meer

Nieuw: Tomabel shaker

De REO Veiling biedt vanaf nu haar Tomabel snack- en snoeptomaatjes aan in nieuwe Tomabel shakers. Deze stijlvolle kartonnen verpakking met transparant deksel biedt drie klantvriendelijke voordelen: het product is zeer goed zichtbaar in de kleinverpakking, het product is makkelijk mee te nemen als gezond tussendoortje en de verpakking is vlot te sorteren.

lees meer

Tomabel-aardbeien voor jarige Will Tura

Met aardbeien is het altijd feest. Tomabel feliciteerde daarom Will Tura met de sappige zoetjes ter ere van zijn 80ste verjaardag. De ‘keizer van het Vlaamse lied’ en Tomabel-aardbeien hebben trouwens een en ander gemeen.

lees meer

WIN aardbeien voor moeder

Koop deze week de Krant van West-Vlaanderen, doe mee aan onze wedstrijd en win tot 24 kg verse Flandria, Fine Fleur en Tomabel aardbeien!

lees meer

Tomabel-aardbeien in een nieuw kleedje

De consument houdt van Belgische aardbeien. Hun frêle schoonheid, fijne smaak en frisse versheid hoeven nog weinig lovende woorden. Deze kwaliteiten van de sappige zoetjes met hun hartige vorm komen helemaal tot hun recht in een mooie presentatie. Het kwaliteitslabel Tomabel introduceert daarom aanstaande maandag 20 april een nieuwe verpakking voor haar rode zomerkoninkjes.

lees meer

Vzw Vriendenkring Personeel REO schenkt 1.250 euro aan goede doel

De vzw Vriendenkring Personeel REO schonk een cheque ter waarde van 1.250 euro aan OC Sint-Idesbald, werking Pas Par Toe. Het bedrag werd ingezameld tijdens de groentenkaarting in december vorig jaar.

lees meer

REO Veiling verkoopt eerste van miljoenen komkommers

De REO Veiling verkocht vandaag, vrijdag 17 januari, de eerste komkommers van het nieuwe teeltseizoen. Met de verkoop van de eerste komkommers schoot het nieuwe teeltseizoen nu helemaal uit de startblokken. Nog tot begin november blijft het product ter beschikking op de REO Veiling.

lees meer

Hopscheuten halen nieuwe verkoopprijs

275 euro voor 100 gram! Zoveel euro had METRO Cash & Carry Belgium over voor de eerste Poperingse hopscheuten die deze voormiddag op de REO Veiling werden verkocht. De nationale primeurverkoop leverde meteen een nieuw recordbedrag op: 34 euro meer dan vorig jaar. De primeurhopscheuten werden aangevoerd door vier REO-producenten waaronder De Lovie vzw uit Poperinge.

lees meer

Samenwerking

Naar analogie met de coöperatieve gedachte kijkt de REO Veiling uit naar een constructieve samenwerking met de nieuwe Vlaamse landbouwminister Hilde Crevits.

lees meer

bouw dakserre Agrotopia gestart

Op dinsdag 2 juli werd door de drie partners Provincie West-Vlaanderen, Inagro en de REO Veiling de eerste paal van Agrotopia, de nieuwe onderzoeks- en dakserre van Inagro gezet op het dak van onze kistenloods.

lees meer

REO Veiling behaalt tweede VCDO

Onze veiling is erin geslaagd om voor het tweede opeenvolgende jaar het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) te bekomen. Het jaarcertificaat is een algemene waardering voor onze volgehouden inspanningen en continue verbeteringen die tijdens het voorbije jaar werden gerealiseerd op vlak van duurzaam ondernemen.

lees meer

REO organiseert lente-event

Op zondag 3 maart organiseerde de REO Veiling in Schiervelde voor de tweede keer een lente-event voor haar coöperanten. Ruim vijfhonderd producenten tekenden present voor een middag vol infotainment waarin de REO Veiling haar visie op de toekomst toelichtte. Beelden en een beknopte samenvatting van de sprekers vind je hier.

lees meer

Eerste komkommers van het nieuwe seizoen

Maandag 21 januari zijn de eerste Belgische komkommers van het nieuwe teeltseizoen verkocht op de REO Veiling. De smaakvolle vruchtgroente wordt een steeds belangrijker product op de REO Veiling.

lees meer

Grote omzet voor de REO Veiling in 2018

De REO Veiling sloot 2018 af met een omzet van 184,5 miljoen euro. Dat is een stijging van 5% tegenover 2017.

lees meer

Recordprijs voor Fine Fleur hopscheuten op REO

Op woensdag 19 december had de nationale primeurverkoop van de Poperingse hopscheuten in de REO Veiling plaats. METRO Cash & Carry plaatste in de veilingzaal de eerste druk aan een recordbedrag.

lees meer

REO informeert en inspireert jonge producenten

Zaterdag 1 december organiseerde de REO Veiling een boeiende ontmoeting met haar toekomstige generatie producenten.

lees meer

REO kookt op Jaarbeurs

Op donderdag 8 november was de REO Veiling naar jaarlijkse gewoonte aanwezig op de Jaarbeurs van Roeselare. 

lees meer

Kolencongres in beeld

Begin september vond opnieuw het internationaal kolencongres 'Brassica 2018' plaats in West-Vlaanderen. Dit tweedaagse congres gaf nieuwe inzichten aan professionele bezoekers uit de B-to-B & B-to-B sector in de kolenteelt doorheen heel Europa.

lees meer

Partnership met enVie

De REO Veiling ondersteunt het sociaal project enVie in haar strijd tegen voedselverspilling en langdurige werkloosheid. Ontdek meer over dit boeiende project tot stand gekomen door een unieke partnership tussen verschillende bedrijven. 

lees meer

REO Veiling behaalt VCDO

De REO Veiling behaalde voor de eerste keer het vernieuwde jaarcertificaat van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Sinds 2017 is het West-Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen, die de REO Veiling 7 jaar op rij binnenhaalde, van een provinciaal naar een Vlaams niveau getild.

lees meer

Opnieuw Fine Fleur grondaardbeien ter beschikking

Proef de zon op je tong met de eerste grondaardbeien van het nieuwe seizoen die de REO Veiling vandaag, vrijdag 20 april, verkocht onder het kwaliteitslabel Fine Fleur.

lees meer

REO Veiling de beste Belgische investeerder in Frankrijk

De REO Veiling ontving gisteren de Publieksprijs op het evenement 'de beste Belgische investeerder in Frankrijk', een organisatie van de CCI (La Chambre de Commerce de l’Industrie France-Belgique ).

lees meer

Eerste Belgische Frisée verkocht

Woensdag 14 maart kwam de eerste jonge frisée voor de REO veilingklok. Met de nationale primeurverkoop van de eerste Belgische frisée of fijne krulandijvie groeit op de REO Veiling het brede aanbod van frisse lentegroenten die de consument de aanslepende winter doet vergeten en laat dromen van terrasjesweer.

lees meer

REO Veiling krijgt internationaal bezoek

In het kader van de 10-jarige samenwerking tussen Vlaanderen en Malawi brachten de Minister van landbouw van Malawi, de heer Joseph Mwanamvekha, op uitnodiging van Vlaamse Minister-President Bourgeois een bezoek aan de REO Veiling

lees meer

Primeurkomkommers voor goed doel

De REO Veiling verkocht vrijdag 19 januari de eerste Belgische komkommers van het nieuwe teeltseizoen. Met de nationale primeurverkoop bevestigde de REO Veiling haar hoofdrol als het gaat om de afzet van Belgische komkommers. De opbrengst van de primeurverkoop aan het Kinderkankerfonds.

lees meer

Yacon nieuw product op de REO Veiling

De REO Veiling breidde op woensdag 22 november, haar productassortiment uit met yacon, ook wel Boliviaanse zonnewortel of grondappel genoemd. Het knolgewas is van origine uit de Andes, maar wordt vanaf heden ook op West-Vlaamse bodem geteeld. Een erg breed smakenpalet kenmerkt yacon.

lees meer

Een waar schouwspel

Nadat de REO Veiling REO@work georganiseerd had voor de oud- en/of niet actieve producenten op 12 oktober, kregen de actieve producenten op vrijdag 27 oktober een heus jubileumfeest naar aanleiding van het 75-jarig bestaan van de REO Veiling. 

lees meer

Nieuwe samenwerking voor REO Veiling

In Poix-de-Picardie voorbij Amiens werd vandaag, donderdag 26 oktober, een intentieverklaring tot nauwe samenwerking ondertekend door de REO Veiling en L’association d’agriculteurs de la communauté de communes Somme Sud-Ouest. 

lees meer

REO@work groot succes

REO organiseerde een terugkeerdag met rondleiding door de veiling voor alle oud- en niet-actieve producenten naar aanleiding van haar 75-jarig bestaan. 

lees meer

Verse wokgroenten op Cera City Festival

Bezoekers Cera City Festival proeven verse wok-groenten van de REO Veiling. Maar liefst 6.000 bezoekers genoten van een topgerecht!

lees meer

20 jaar Afcowest

De Tuinbouw Afzetcoöperatie Westhoek (Afcowest) te Poperinge vierde op zondag 27 augustus 2017 haar 20ste verjaardag. Afcowest is een aanvoerplatform van de REO Veiling te Roeselare. 

lees meer
TOP