Nieuwe volledig recycleerbare aardbeienpunnets voor Tomabel

Voortaan verkoopt de REO Veiling haar Tomabel-aardbeien standaard in Rpet-punnets die gemaakt zijn van 100% gerecycleerde grondstoffen en bovendien zelf volledig recycleerbaar zijn. De nieuwe duurzame aardbeienpunnets van Tomabel hebben ook geen plastieken hendeltje meer. Deze aanpassing maakt de nieuwe ecologische verpakking van de Tomabel-aardbeien eveneens voor 100% recycleerbaar.

"Bijgevolg kan voortaan elke lege aardbeienpunnet van Tomabel volledig worden verwerkt en hergebruikt als grondstof voor een nieuwe punnet. Dit is een toonvoorbeeld van duurzame en circulaire economie die in de kaart speelt van de milieubewuste klant", weet Philiep Willems, product manager aardbeien van de REO Veiling. 

Op het plastieken hendeltje stond een barcode voor nuttige (product)informatie. Aangezien de nieuwe punnets geen plastieken hendeltje hebben, verhuisde de barcode naar de zijkant en de onderkant van de punnet. Dit maakt de nieuwe punnets gebruiksvriendelijker voor het winkelpersoneel die de barcode wil scannen. De nieuwe aardbeienpunnets van Tomabel zijn ook klantvriendelijker voor de consument. Zo zijn de nieuwe punnets niet langer zwart van kleur maar bewust transparant en doorzichtig. Op die manier kunnen de Tomabel-aardbeien zich in hun volle glorie tonen aan de consument.

Zon op je tong
De nieuwe punnets worden niet toevallig nu geïntroduceerd. "Dit is inderdaad zo en heeft uiteraard te maken met het aardbeienseizoen dat momenteel helemaal is losgebroken op onze veiling. Dit is trouwens niet alleen het geval voor Tomabel-aardbeien, maar ook voor de grondaardbeien van Fine Fleur en in feite voor alle zachtfruit van Fine Fleur", legt Philiep Willems uit. "De REO Veiling heeft vandaag precies 89 aangesloten aardbeientelers. Samen brachten ze dit jaar al 2.321 ton aardbeien naar onze veiling, of bijna 63.800 kg meer in vergelijking met de eerste jaarhelft van 2022. En dit ondanks een vertraagde seizoenstart wegens minder belichte productie tijdens de laatste winter en het koude weer van het voorbije voorjaar."

De aardbeien van Tomabel en Fine Fleur zijn momenteel niet alleen volop ter beschikking. "Ze zijn ook bijzonder lekker. Dit heeft te maken met het vakmanschap van de producenten, maar onder andere ook met het weer. Het voorjaar was koud. Zonnige dagen en koude nachten wisselden elkaar af. Dit is ook nu nog enigszins het geval. De vele uren zon geven overdag een heerlijk aroma aan de aardbeien en ’s nachts zorgen de lage temperaturen er voor dat de aardbeien blijven groeien in plaats van af te rijpen, waardoor ze meer uren zonlicht en dus suikers kunnen absorberen. Het resultaat is een mooie stevige aardbei met een heerlijke volle smaak."

Naar wens
"Deze goede productkwaliteit komt ook van een snelle oogst, strakke sortering en een specifieke rassenkeuze", besluit Philiep Willems. "Tomabel heeft zich de laatste jaren toegelegd op het planten van de meest smaakvolle rassen, waarvan nu wordt ingezet op bijvoorbeeld Sonsation en Aurora Karima. In samenspraak met de handel blijft Tomabel zoeken en informeren naar nieuwe rassen voor de toekomst die een vaste marktpositie kunnen innemen. Dit getuigt niet alleen van een sterke gedrevenheid en een grote flexibiliteit, maar ook van een oprechte fierheid en waardering van de Tomabel-producenten voor hun kwaliteitslabel. Deze intense verbondenheid tussen producent en product typeert Tomabel misschien nog het meest, samen met een optimale service die de kopers garandeert dat ze Tomabel met de ogen dicht kunnen kopen. En de kopers weten dit te waarderen. Want de prijsvorming was tot nu toe redelijk correct en stabiel in nagenoeg alle sorteringen en variëteiten. Het kan altijd beter. Maar het seizoen verloopt voorlopig tamelijk naar wens. En dat is maar goed ook. Want menig aardbeientelers hebben een moeilijke winter achter de rug."


Foto 1
TOP