Partnership met enVie

Dankzij de sociale onderneming enVie kunnen Naomi Smith, bedrijfsleider van enVieBelgen voortaan genieten van heerlijke soepen boordevol engagement: elke fles soep wordt in Brussel gemaakt op basis van overschotten van verse Belgische groenten, dooreen gemotiveerd team van medewerkers die dankzij het project opnieuw deel uitmaken van de arbeidsmarkt na een lange duur van werkloosheid. Voor Naomi Smith, die aan het hoofd van enVie staat, is dit een droom die uitkomt: een smaakvol project lanceren waarbij zowel gestreden wordt tegen voedselverspilling als langdurige werkloosheid. EnVie kwam tot stand dankzij vijf geëngageerde partners: REO Veiling, Colruyt Group, Mccain, Randstadt & de Voedselbanken. Drie verschillende soepen zijn vanaf heden te kopen in de winkels van OKay en OKay compact.

Rol van de REO Veiling?

De REO Veiling levert de overschotten van verse groenten aan enVie. Voornamelijk zijn dat groenten die uitermate geschikt zijn om soep van te maken (courgette, prei, selderij, tomaat, etc.) “Als telercoöperatieHet gemotiveerde team van enVie geloven we in de absolute meerwaarde van samenwerking om issues als duurzaamheid en voedselverspilling aan te pakken. Dankzij de gerichte samenwerking met de verschillende partners kunnen we overschotten van groenten en fruit alsnog valoriseren, wat een meerwaarde betekent voor ons als producent, de sociale onderneming en uiteindelijk ook de consument”, vertelt Dominiek Keersebilck, commercieel directeur van de REO Veiling.

EnVie creëert dus een extra afzetkanaal voor de REO Veiling in haar strijd tegen voedseloverschotten. Andere afzetkanalen zijn de voedselbanken van West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Henegouwen. Op deze manier toont de REO Veiling aan dat het een belangrijke voortrekker blijft in de strijd tegen voedselverspilling in Europa. In 2017 won onze veiling nog de ‘Food Waste Award’ uitgegeven door FSE Networks in samenwerking met OVAM en Komosie.   

foto 1
foto 8
foto 2
foto 3
foto 4
foto 7
foto 6
foto 5
TOP