REO Veiling behaalt tweede VCDO

Onze veiling is erin geslaagd om voor het tweede opeenvolgende jaar het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) te bekomen. Het jaarcertificaat is een algemene waardering voor onze volgehouden inspanningen en continue verbeteringen die tijdens het voorbije jaar werden gerealiseerd op vlak van duurzaam ondernemen.

Bij de evaluatie voor het behaalde Jaarcertificaat 2019 was het auditteam van onafhankelijke deskundigen positief over onze bijkomende investeringen in duurzame zonne-energie. Naast het park van zonnepanelen op haar drie verpakkingsloodsen installeerde de REO Veiling begin dit jaar ook zonnepanelen op het dak van haar neerzetloods. Zo vult de REO Veiling een deel van haar dakruimteoppervlakte adequaat in om een maximale hoeveelheid aan zonne-energie te produceren. Er werden 2.760 nieuwe zonnepanelen geplaatst die een oppervlakte van 4.586 m2 bedekken. In totaal moet het uitgebreide vermogen aan zonnepaneelinstallaties 16 à 18% van het energieverbruik van de REO veiling dekken op jaarbasis, afhankelijk van de weersomstandigheden en de nood aan koelvermogen.

Een eerste blik op de zonnepanelen op het dak van de neerzetloods: 

 


bron: ExtraPower

enVie en Pop-Up Café II

Ook onze samenwerking met de sociale onderneming enVie scoorde hoog bij het evaluatieteam. EnVie maakt duurzame soepen met verse groenten die aangekocht worden op onze veiling. De REO Veiling creëerde op die manier een extra afzetkanaal voor moeilijk verkoopbare groenten. Sinds de opstart op 6 september 2018 heeft enVie intussen de kaap van 100.000 soepflessen bereikt, goed voor ruim 35 ton verse REO-groenten.

Het auditteam was ook positief over het tweede Pop-Up café dat de REO Veiling op 1 december 2018 organiseerde op het tuinbouwbedrijf van aardbeien- en kerstomaatjestelers Geert Neerinck en Els Dendauw te Ingelmunster. Zowel jonge REO-producenten als meewerkende zonen of dochters waren welkom op het jongerenevent. Tijdens een bedrijfsrondgang werd een inspirerend gespreksforum gecreëerd om de jonge deelnemers samen te laten nadenken over de REO Veiling van morgen.

Aanvullend stonden de aankoop van een sta bureau alsook het nieuwe circulatieplan in onze verpakkingsafdeling groen gemarkeerd in het auditrapport.

Tenslotte loofde het auditteam het enthousiasme en de overtuiging waarmee onze producenten, medewerkers en stakeholders dagelijks werk maken van duurzame ontwikkelingen.

De externe controle voor het Jaarcertificaat 2019 had plaats op donderdag 25 april. We danken iedereen voor zijn/haar inzet en medewerking.

foto 1
TOP