REO Veiling promoot digitaal haar producten op internationaal beursplatform

Onze Belgische groenten en fruit zijn wereldwijd bekend en gegeerd om hun kwaliteit. Om de continuïteit in de exporthandel te blijven garanderen, zijn contacten met plaatselijke afnemers op de exportmarkten cruciaal. Daarom werd er door de VBT-veilingen in samenwerking met VLAM en LAVA steeds sterk ingezet op hun actieve aanwezigheid op gespecialiseerde internationale vakbeurzen voor de handel in verse groenten en fruit. Omwille van de coronacrisis zijn deze persoonlijke contactmomenten in het binnen- maar vooral buitenland grotendeels weggevallen, en kunnen de producenten/leveranciers hun producten tijdelijk niet meer fysiek tonen aan hun klanten. De Belgische groente- en fruitsector besloot daarom om een gezamenlijk, flexibel en gebruiksvriendelijk digitaal exportplatform uit te werken, een interactieve ontmoetingsplaats waar de Belgische groente- en fruitsector en de export online met elkaar worden verbonden.

Met die ambitie werd vandaag het virtuele beursplatform virtual.belgianfruitandvegetables.com gelanceerd.

Alsbelangrijke handelspartner op de internationale versmarkt heeft de REO Veiling uiteraard een eigen pagina op het virtuele beursplatform. De REO Veiling beschikt daarmee over een bijkomend informatiekanaal om online en  actief contact te houden met haar bestaande en nieuwe buitenlandse klanten. Onze commercieel directeur Dominiek Keersebilck heet jou samen met onze internationale paginabezoekers alvast van harte welkom in het onderstaand filmpje dat op de REO-pagina te zien is.

 

Het virtuele beursplatform virtual.belgianfruitandvegetables.com is een dynamische tool met onder meer video’s en online events. Daarnaast zullen er in de komende weken en maanden interessante speeches te volgen zijn van bekende internationale experts die vanuit hun vakkennis en ervaringen kijken naar de huidige en toekomstige evoluties in de verssector. Maar de grootste troef van het nieuwe digitale platform is de interactiviteit. Naast allerlei informatie over de Belgische fruit- en groenteteelt kunnen bezoekers op de virtuele podia van producentenorganisaties en exporteurs terecht om er het ruime assortiment aan producten te ontdekken. Ook hier komen de REO Veiling en haar producten uitvoerig in beeld. Wie interesse heeft, kan via het virtuele platform rechtstreeks en onmiddellijk terecht bij de juiste contactpersoon op onze veiling. Zo komen de REO Veiling en haar producten in deze coronatijd via het beursplatform tot in het (thuis)kantoor van bestaande en potentiële afnemers van onze producten. Benieuwd naar de pagina van de REO Veiling op het virtuele beursplatform virtual.belgianfruitandvegetables.com? Neem een kijkje.

foto 1
TOP