REO Veiling steunt haar telers op de Vlaamse Voedseltop

Op dinsdag 29 november vindt in Roeselare de Vlaamse Voedseltop plaats. Die dag grijpt de REO Veiling en de andere ketenpartners aan om de Vlaamse land- en tuinbouw en de hele voedingssector in de kijker te zetten en het belang van de land- en tuinbouw aan Vlaanderen te tonen.

In een eerder verspreid bericht deelde de REO Veiling reeds mee dat zij, in de schoot van het VBT, samenwerkt met de landbouworganisaties en de ketenpartners rond een nieuw, haalbaar en vooral gedragen voorstel om de waterkwaliteit in Vlaanderen te verbeteren. In deze samenwerking wil de REO Veiling meewerken met deze partners om aan het brede publiek en het beleid duidelijk te maken dat onze tuinbouwers hard nodig zijn om mee gestalte te geven aan een sterke Vlaamse voedingssector.

Naar aanleiding van de Vlaamse Voedseltop op 29 november in Roeselare werkt de REO Veiling mee aan de campagne met de centrale boodschap dat land- en tuinbouwers broodnodig zijn om ervoor te zorgen dat er ook in de toekomst nog voedsel op de plank komt. Onze telers zijn samen met de andere land- en tuinbouwers in Vlaanderen fier op het feit dat zij pionier zijn op het vlak van duurzame land- en tuinbouw. Samen met de landbouworganisaties en ketenpartners wensen onze telers deze fierheid uit te stralen door mee te werken aan de sensibiliseringsactie op de dag van de Vlaamse Voedseltop in Roeselare. Met deze campagne willen we iedereen oproepen om een foto van zijn belegde boterham te delen op sociale media met de hashtag #boerenbroodnodig en zo zijn steun voor de hele agrovoedingssector te kennen geeft. Want zonder boeren blijft je brooddoos leeg.

Deze sensibiliseringsactie wordt ondersteund door Boerenbond, Groene Kring, Ferm voor agravrouwen, ABS, Belgapom, Vegebe, Ingro, VBT, Vegaplan, BCZ, Febev, Fevia Vlaanderen, Fedagrim, Fegra, Landbouwservice, BFA, CBB, Iscal, Tiense Suiker, Fenavian, VCBT, Jong ABS en AVBS.

foto 1
TOP