Vanaf 4 maart vernieuwde verkeerscirculatie in de kistenloods

De investeringen die tijdens de voorbije maanden plaats hadden in de kistenloods van de REO Veiling maken het mogelijk om vanaf maart ongesorteerde binnenkomende stromen van klapkisten te behandelen. De uitbouw van de laadkades en de aanpassingen aan de wasstraat maken het mogelijk om palletten die samengesteld zijn uit diverse soorten plooikisten automatisch te tellen bij aankomst. Vervolgens kunnen deze palletten met ongesorteerde kisten rechtstreeks op de wasmachine gezet worden en start het wasproces. De kisten worden automatisch open- en dichtgeklapt tijdens het wassen. Na het wassen worden de kisten per soort gesorteerd en ter beschikking gesteld van de producenten. De vernieuwingen zorgen ook voor een aanzienlijke verhoging van de wascapaciteit op de REO Veiling. Dit is nodig gezien de uitbreiding van het gebruik van klapkisten op de Franse markt.

Deze verbouwingen en investeringen hebben de voorbije maanden voor ongemak en hinder gezorgd in de kistenloods. Nu alle werken achter de rug zijn, willen we inzetten op een meer efficiënte productstroom doorheen de kistenloods. Om ook het gebruiksgemak bij jullie, producenten, te verhogen is vanaf maandag 4 maart 2019 de volgende circulatie in de kistenloods van toepassing:

  • alle producenten rijden de kistenloods binnen via de ingang langs Sanac
  • producenten die meermalige EPS-verpakking dienen te laden kunnen dit in loods B
  • producenten die éénmalige verpakking nodig hebben rijden doorheen loods B naar loods D en laden daar hun gewenste verpakking
  • dichtgeklapte EPS-klapkisten kunnen geladen worden in loods C
  • dichtgeklapte IFCO-klapkisten kunnen geladen worden in loods D
  • alle producenten verlaten de kistenloods via de controle.

Het gewijzigde circulatieplan vindt u hieronder met de vernieuwde rijrichting die vanaf maandag 4 maart van toepassing is. Tijdens de komende weken krijgt u nog bijkomende informatie hierover.

Circulatieplan verpakkingsloods

foto 1
TOP