Nieuwe gezichten op de REO Veiling

Op onze veiling zijn twee nieuwe collega's in dienst. Marnix Du Prez versterkte op 20 juni het team van de verpakkingsloods. Met de aanwerving van Hannes Baert heeft ook ons team van kwaliteitsverantwoordelijken sinds 11 juni er een nieuw gezicht bij. We stellen graag onze nieuwe collega’s aan jullie voor.

Marnix Du Prez

Op 20 juni startte Marnix Du Prez als interim manager in onze verpakkingsafdeling. Marnix heeft jarenlange ervaring als logistiek directeur en reorganiseerde en optimaliseerde diverse logistieke sites. Wij zijn blij Marnix te mogen verwelkomen op de REO Veiling.

Als logistiek manager zijn we ervan overtuigd dat Marnix de nodige rust brengt in de verpakkingsafdeling en ook zorgt voor een vlotte dagelijkse werking. Hij wordt ook de persoon die de werking van onze verpakkingsloods moet integreren met de depotfunctie die we blijven uitoefenen voor EPS.

In de voorbije weken werden we op diverse momenten geconfronteerd met acuut lage stocks aan EPS-verpakkingen in onze verpakkingsafdeling. Dit was deels een gevolg van de late maar intensieve opstart van het Noord-Europese seizoen en deels van de problematiek bij EPS omwille van de opstart van hun nieuw informaticasysteem. Als ervaren logistiek manager behoort het tot zijn basistaken om in de komende maanden ervoor te zorgen dat ook de EPS-werking binnen de REO Veiling terug een vaste en zekere waarde wordt. In dit kader wordt tijdens de komende weken vanuit EPS zelf gezorgd voor voldoende ondersteuning.

Hannes Baert

Hannes Baert is 31 jaar, afkomstig uit Kortrijk, maar woont tot op heden in Kuurne. Hij studeerde Voedingsmiddelentechnologie aan de Vives Hogeschool in Roeselare. Tijdens zijn bacheloropleiding liep Hannes stage bij Frigilunch (producent kant-en-klare maaltijden) in Veurne waar hij analyses moest uitvoeren op zowel de inkomende grondstoffen als de afgewerkte producten voor ze goedgekeurd werden voor verkoop.

Na zijn studies was Hannes aan de slag bij groothandelaar RFV Fruits in Menen als kwaliteitsmedewerker. “De voedingssector en kwaliteitsbewaking zijn me inderdaad niet vreemd”, bevestigt Hannes. “Aan de andere kant gebeuren de controles van de productkwaliteit op de REO Veiling behoorlijk anders dan bij mijn vorige werkgever. Vooral het productassortiment van de REO Veiling is veel uitgebreider. Daarom ben ik nog niet helemaal vertrouwd met alle kwaliteitssorteringen en –klassen. Het zal enige tijd vragen om me een en ander eigen te maken. Maar met de deskundige en spontane hulp van mijn collega’s zal dat ongetwijfeld wel lukken.”

Hannes volgt momenteel een interne opleiding van twee maanden. Vanaf augustus keurt hij volwaardig mee op de keurtafels. “De grote volumes van de aangevoerde producten spreken tot de verbeelding”, gaat Hannes verder. “Hetzelfde voor de grote oppervlakte van de REO Veiling. Ik moet me goed oriënteren en goed kijken om te weten waar ik me bevind op de veiling. Het valt me ook op dat de REO Veiling veel meer doet dan dagverse groenten en fruit verkopen. Ze is evenzeer een belangrijke dienstverlener op het vlak van voedselveiligheid en logistiek. Ik ben blij dat ik hier een deel van mag uitmaken. Het geeft me ook voldoening dat ik kan meehelpen de consument een vers, gezond en veilig product voor te schotelen.”

In z’n vrijetijd is Hannes een fervent voetbalsupporter: “Vroeger speelde ik zelf voetbal. Ik was 10 jaar aangesloten bij de jeugd van KV Kortrijk, maar moest stoppen omwille van mijn studies. Vandaag ben ik nog altijd supporter van de ‘Veekaa’.”

TOP