Nieuw gezicht op de REO Veiling

Op donderdag 1 augustus versterkt Philiep Willems de commerciële afdeling van de REO Veiling. Philiep is 55 jaar en woont al 29 jaar in Passendale. Philiep is voor heel wat van onze stakeholders geen onbekende. Hij heeft immers 34 jaar ervaring in de groente- en fruitsector en werkte in het verleden voor twee kopers van de REO Veiling. “Na enkele jaren als jobstudent te hebben gewerkt, begon ik in 1985 aan mijn carrière in de wereld van verse groenten en fruit als aankoper op de REO Veiling. Eerst voor toenmalig exporteur Deduytsche en later bij groothandelaar Vanco,” vertelt Philiep. “Toen kochten we de REO-producten nog aan in de oude verkoopzaal langs de Diksmuidsesteenweg.” In 1991 werd de huidige verkoopzaal naast onze neerzetloods in gebruik genomen.

Als aan- en verkoper leerde Philiep onze producten alsook onze producenten vlot kennen. Daarnaast verwierf Philiep heel wat inzicht in de verschillende afzetmarkten van verse groenten en fruit in Europa. In 2009 maakte Philiep de overstap naar de coöperatieve veilingwereld en werkte hij als bedrijfsleider op het aanvoerplatform Zellik van de toenmalige coöperatie Brava. Gedurende de voorbije jaren werkte Philiep voor Belorta.

Philiep vervoegt op donderdag 1 augustus onze commerciële cel en zal zich voornamelijk als productmanager richten op de Tomabel-producten. “Als productmanager voor Tomabel wil ik in de eerste plaats de schakel tussen de Tomabel-producenten en de markt zijn. Ik ga in de eerste maanden vooral heel goed luisteren naar de Tomabel-producenten om zo hun ideeën en manier van werken te leren kennen. Ook wil ik natuurlijk mijn ervaring en kennis delen met mijn nieuwe collega’s op de REO Veiling.”

Na vele jaren heel wat kilometers te overbruggen is Philiep blij om dichter bij huis aan de slag te gaan. Hij zal de vrijgekomen tijd die hij niet meer in de wagen hoeft door te brengen, aanwenden voor zijn nieuwe uitdaging op de REO Veiling. Daarnaast blijft er vast en zeker nog tijd over voor zijn hobby: het mountainbiken.

We wensen Philiep alle succes en heel veel arbeidsvreugde toe.

TOP