Maandcijfers januari - oktober

In deze productstatistiek lees je de aanvoer- en omzetcijfers van de meest courante REO-producten gedurende de periode januari - oktober 2019. Deze gegevens staan tegenover de resultaten van dezelfde maanden in 2018. De cijfers worden maandelijks geüpdatet. Op die manier kan je de laatste tendensen in aanvoer en prijsvorming doorheen 2019 op de voet volgen.

Product in de kijker - champignons

Biologische paddenstoelen zoals de bio bruine champignons of de biologische oesterzwammen, maar ook nieuwe mengelingen met andere biologische soorten zoals shii-také, beukenzwam en de bundelzwam, blijven de gangmakers én het uithangbord van het groeiend aanbod van bio-producten op de REO Veiling. De omschakeling naar biologische paddenstoelen onder het kwaliteitslabel Tomabel zorgt voor een uitweg om te ontsnappen aan de lage prijsspiraal die meerdere jaren heeft gedomineerd op de markt van de conventionele champignons.

Dit jaar kenden champignons een relatief gelijklopende marktevolutie in de eerste drie kwartalen van 2019 t.o.v. dezelfde periode van vorig jaar. Met een aanvoer van 8,05 miljoen kg en een gemiddelde prijs van € 1,539 kennen champignons iets minder goede cijfers dan in 2018 (7,8 miljoen kg met een gemiddelde prijsvorming van
€ 1,576 per kg).

TOP