Drie nieuwe medewerkers

Op onze veiling kwamen sinds Nieuwjaar drie nieuwe collega's in dienst. Renaat De Volder versterkt sinds 6 januari de technische dienst van de REO Veiling. En met de aanwerving van Elien Dewulf werd ons team van kwaliteitsverantwoordelijken aangevuld met een nieuw gezicht. Ten slotte ging Janis Verbeke op 17 februari aan de slag in de financiële afdeling. We stellen graag de nieuwe collega’s aan jullie voor:

Renaat De Volder: verantwoordelijke technisch onderhoud

Renaat De Volder is 50 jaar en woont samen met zijn vrouw Ann en hun kinderen Leen (24) en Gust (22) in Wakken, een deelgemeente van Dentergem. Renaat is industrieel ingenieur elektromechanica. “Ik heb lange tijd op zelfstandige basis als elektricien gewerkt in mijn geboortedorp Aarsele. Mijn klanten waren zowel particulieren, bedrijven als standenbouwers”, vertelt Renaat. “Na 22 jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging en in 2014 ging ik als project maintenance manager aan de slag bij Brenntag te Deerlijk. Brenntag is een Sevesobedrijf, een bedrijf waar gevaarlijke stoffen worden geproduceerd, verwerkt, behandeld of opgeslagen. In het geval van Brenntag gaat het om chemicaliën. Een veilige werkomgeving is daar uiteraard een topprioriteit en dit issue blijft mij nauw aan het hart liggen. Daarom ben ik blij dat ik reeds een goede verstandhouding heb met onze veiligheidscoördinatoren. Ik ben ook opgetogen over de aangename verwelkoming en collegialiteit van mijn medewerkers bij de onderhouds- en technische dienst.”
“Als verantwoordelijke technisch onderhoud coördineer ik niet alleen de onderhoudswerken op de veiling maar ben ik ook de contactpersoon van de REO Veiling met haar onderaannemers”, gaat Renaat verder. “Vanuit mijn functie ga ik samen met mijn collega’s nieuwe operationele uitdagingen aan, zoals een optimaal gebruik van onze energiestroom door middel van Ethernet, een digitaal platform om onze energiestroom beter te kunnen opvolgen. Een gedetailleerde analyse van het REO-elektriciteitsnetwerk biedt ons de mogelijkheid om onze energiestroom efficiënter en duurzamer in te zetten. De onderhoudswerken waarvan ik de coördinatie in handen heb, zijn van toepassing op zowel de gebouwen als het machinepark. De doorgedreven automatisering in de kistenwasserij is mij niet vreemd. Bij mijn vorige werkgever ontwikkelde ik een automatische afvulmachine voor IBC-containers. Een project waar ik nog altijd behoorlijk trots op ben. Mijn dagtaak op de REO Veiling is niet alleen boeiend omwille van de variatie, maar ook omwille van de creativiteit omdat je altijd weet waaraan je begint, maar zelden weet waarmee je eindigt.”
Renaat is dagelijks bezig met mechaniek en elektriek, maar ook met muziek. “In mijn vrijetijd ga ik meerdere keren in het jaar naar muziekconcerten. Zo was ik present op alle edities van REO Rock. Mijn muziekinteresse is erg breed. Maar new wave is mijn favoriet muziekgenre”, besluit Renaat.


Elien Dewulf: kwaliteitsverantwoordelijke

Elien Dewulf is 21 jaar en groeide op in Merkem waar ze nog altijd woont, samen met haar vriend Wannes. Elien behaalde vorig jaar haar bachelordiploma in de Agro- en Biotechnologie. Tijdens haar opleiding liep Elien stage bij onder meer Milcobel in Langemark. “Ik was er stagiair-R&D-medewerker”, vertelt Elien. “Na mijn studies bleef ik hetzelfde werk doen bij de melkcoöperatie, maar dan als interim. Mijn hoofdtaak in de R&D-afdeling was het rendement verhogen van de kaas. Vanuit mijn vorige job ben ik inderdaad al tamelijk goed vertrouwd met de voedingssector in het algemeen en kwaliteitsbewaking in het bijzonder.”
“Ik werkte als interim bij Milcobel tot eind januari dit jaar. Twee dagen na mijn vertrek kwam ik in dienst op de REO Veiling. Ik begon met erg veel goesting aan mijn nieuwe uitdaging in de groente- en fruitsector. Hier heb je op de keurtafel een direct contact met de producenten. Dit rechtstreekse contact met een sector die me erg genegen is, was voor mij overigens belangrijk om me te engageren. Ook het uitgebreide productassortiment spreekt me aan. Het is leerrijk en zorgt voor veelzijdigheid in de keuring.”
Elien volgt momenteel een interne opleiding van twee maanden. Vanaf april keurt ze volwaardig mee op de keurtafels. “Tijdens mijn opleidingsdagen kwam er al heel wat op me af”, merkt Elien op. “Het vraagt enige tijd om me een en ander eigen te maken. Ik ben nog niet helemaal vertrouwd met alle kwaliteitssorteringen en –klassen. Maar met de deskundige en spontane hulp van mijn collega’s zal dat ongetwijfeld wel lukken. Ondertussen maakte ik ook kennis met alle bedrijfsafdelingen van de REO Veiling. Het waren overal aangename ontmoetingen in een goede verstandhouding.”
De ouders van Elien hebben een gemengd landbouwbedrijf met melkvee en varkens in Merkem. “In de mate van het mogelijk help ik er nog regelmatig mee. Hetzelfde bij de ouders van mijn vriend Wannes die een tuinbouwbedrijf hebben, eveneens in Merkem. Ze telen er groenten voor de verwerkende industrie. In het weekend steek ik een handje toe in een frituur in Klerken. Veel vrijetijd blijft er dus niet over. Maar toch nog genoeg om geregeld op stap te gaan met vrienden”, besluit Elien.


Janis Verbeke: financial controller

Janis Verbeke is 32 jaar en woont samen met zijn vrouw Kim en hun pasgeboren zoontje Loïc in Sint-Michiels, een deelgemeente van Brugge. Janis behaalde een masterdiploma handelswetenschappen aan de universiteit van Gent. “Na mijn opleiding ging ik aan de slag bij Financial Resources and Projects, een financieel consultancy bedrijf in Moorsele. Ik werkte er als financial consultant voor Daikin, leverancier van warmtepompen en airco en vorig jaar nog shirtsponsor van mijn favoriete voetbalploeg Club Brugge,” vertelt Janis. “Na mijn passage bij FRP werkte ik nog als accounting analist voor Case New Holland in Zedelgem. De REO Veiling is dus mijn derde werkgever.”
Janis versterkt onze financiële afdeling als financial controller. “Dit wil zeggen dat ik financieel directeur Filip Vanaken bijsta in zijn dagelijkse werkzaamheden”, legt Janis uit. “Ik ben erg opgetogen met deze nieuwe uitdaging. Ik vind het coöperatief verhaal van de REO Veiling heel interessant. Daarnaast gaat mijn functie samen met flink wat verantwoordelijkheid en is het een uitgelezen kans om een nieuwe boeiende sector te leren kennen. Al is de land- en tuinbouwsector me niet wereldvreemd… Zelf groeide ik niet op in een tuindersfamilie, maar toen ik jonger was, deed ik vakantiewerk op het tomatenbedrijf van Tomabel-teler Henk Vandevelde in Zedelgem. Daarnaast heeft mijn schoonvader een productiebedrijf van verse aardappelproducten: Grand Service te Blankenberge.”
Janis is nog maar twee weken aan het werk op de REO Veiling. “En ik voel me al goed thuis. Op mijn eerste werkdag werd ik uiteraard wegwijs gemaakt op de veiling. Ik werd overal goed ontvangen door mijn collega’s. Er heerst hier een warme en collegiale sfeer. Bij die kennismaking was ik ook behoorlijk onder de indruk van de grootte van de bedrijfssite. Inmiddels kreeg ik een rondleiding in alle bedrijfsafdelingen op zowel de ‘oude’ als de ‘nieuwe’ veiling, maar het zal nog even duren vooraleer ik alle uithoeken van het bedrijf zal kennen.”
In z’n vrijetijd is Janis een fervent voetballiefhebber: “Ik voetbalde als jeugdspeler bij Club Brugge en KSV Roeselare. Vandaag speel ik amateurvoetbal met mijn vrienden uit Sint-Andries.”

TOP