Winnaars aardbeienwedstrijd ontvangen hun prijs

De prijsuitreiking had op donderdagavond 18 juni plaats in de grote vergaderzaal van de REO Veiling. In tegenstelling tot de voorbije jaren was er geen voorafgaand bedrijfsbezoek en geen afsluitende proclamatie met speech. De geldende corona-veiligheidsmaatregelen op de REO Veiling voor producenten, kopers en medewerkers maakten het moeilijk om een en ander praktisch georganiseerd te krijgen. In de plaats was er alleen ‘een afhaalmoment’, tussen 18 uur en 19 uur.
Zoals bij de vorige edities werden de winnaars uitgeloot door Krant van West-Vlaanderen die overigens ook verantwoordelijk was voor de wedstrijdorganisatie. Vijf winnaars kregen elk 4 kg Flandria-aardbeien, evenveel Tomabel- en Fine Fleur-aardbeien cadeau: Nadine Belpaire uit Ieper, Freddy Borgonjon uit Eeklo, Gerarda Geuns uit Houthulst, Kaat Neirynck uit Tielt en Kristien Tryhou uit Torhout. Eén hoofdwinnaar ging met 8 kg Flandria-aardbeien, evenveel Tomabel- en Fine Fleur-aardbeien naar huis: Monique Van Parijs uit Langemark-Poelkapelle.

Onze promotiecampagne voor West-Vlaamse aardbeien had niet toevallig rond Moederdag plaats. Want de consument associeert aardbeien spontaan met het voorjaar en de zomer. Onze promotiecampagne met advertenties en een telwedstrijd maakte de consumenten evenwel bewust dat er op de REO veiling het jaar rond West-Vlaamse aardbeien verkrijgbaar zijn, met een piekaanvoer in de periode van Moederdag en in september. Ook vestigden we de aandacht van de consumenten op de lekkere smaak van West-Vlaamse aardbeien die qua kwaliteiten zeker niét moeten onderdoen voor buitenlandse aardbeien.

Op de onderstaande foto zien we de winnaars met vertegenwoordigers van de REO Veiling en KvW, opgesteld volgens de coronarichtlijnen, met van links naar rechts: Gerarda Geuns, Kristien Tryhou, Kris Dewitte (Krant van West-Vlaanderen), Monique Vanparijs (winnaar hoofdprijs 24 kg aardbeien), Herwig Willaert (REO Veiling), Nadine Belpaire en Guido Vercruysse uit Roeselare die in de plaats van winnaar Freddy Borgonjon de 12 kg aardbeien kwam ophalen. Winnaar Kaat Neirynck was verontschuldigd en ontbreekt daarom op de foto.

foto 1
TOP