Langs de Stroroute luisteren naar REO-verhalen

Het coronavirus zorgt voor meer vakantiebeleving in eigen streek. In samenwerking met de provincie West-Vlaanderen breidde Stad-Land-schap ’t West-Vlaamse hart daarom recent het toeristisch aanbod op eigen bodem uit met een luisterfietstocht langs de Stroroute op de bedding van de voormalige spoorlijn 64 tussen Roeselare en Ieper. Via een gratis podcast kunnen de fietsers onderweg luisteren naar zes leerrijke verhalen met historische informatie en leuke anekdotes over evenveel markante locaties langs de vroegere spoorwegbedding. Er wordt ook over de REO Veiling gepraat. Immers, de Stroroute loopt doorheen een agrarische omgeving die gekenmerkt wordt door een intensieve groenteteelt in open lucht. Op de meeste velden langs de vroegere spoorwegbedding worden vollegrondsgroenten geteeld die hun afzet vinden op de versmarkt.

Het eerste luisterfragment zet je op aan het begin van de Stroroute (zie foto) in de Hazegoedweg te Roeselare. De REO Veiling komt al in het tweede luisterfragment uitgebreid ter sprake. Daarbij vertelt onze voorzitter over de veiling in een gesprek met auteur, performer en vroegere Radio 2-stem Wim Chielens uit Reningelst. Het laatste tekstfragment beluister je aan de indrukwekkende begraafplaats Tyne Cot, gelegen te Passendale op een steenworp van de Stroroute.
Binnenkort zal de gratis podcast met zes verhalen te beluisteren zijn via Spotifyi-Tunes en de Google podcast app. In afwachting vind je een omschrijving van de luisterfietstocht langs de Stroroute en de link naar de podcast (te beluisteren via soundcloud.com) op de webpagina http://www.westvlaamsehart.be/luisterfietstochten.html

Veel luister- en fietsplezier!

 

TOP