Maandcijfers januari - september 2020

In deze productstatistiek lees je de aanvoer- en omzetcijfers van de meest courante REO-producten vanaf januari 2020 tot en met september 2020. Deze gegevens staan tegenover de resultaten van dezelfde periode in 2019. In de volgende nummers van REO Actueel worden de cijfers maandelijks geüpdatet. Op die manier kan je de laatste tendensen in aanvoer en prijsvorming doorheen het jaar op de voet volgen.

Product in de kijker - pompoen

Sinds 2016 beschikt de REO Veiling over een breed gamma van pompoenen in allerlei vormen, maten en gewichten. Naast de gekende Halloween- en Rouge vif pompoenen biedt de REO Veiling ook kastanje- (of hokaïdo-), butternut- en spaghettipompoenen aan. Iedere pompoen heeft een eigen verhaal. Een butternutpompoen dankt bijvoorbeeld zijn naam aan zijn nootachtige smaak, terwijl de naam spaghettipompoen verwijst naar zijn draderig vruchtvlees dat er net zoals spaghetti uitziet, en dat je ook als spaghetti eet! Alleen telt de groente veel minder calorieën dan spaghetti en bevat hij meer vitamines en mineralen.

In 2019 (687.000 kg) is het aanvoercijfer van pompoen met 70% toegenomen tegenover het aanvoervolume in 2016 (398.000 kg). In dezelfde periode bleef de gemiddelde verkoopprijs op nagenoeg hetzelfde niveau, namelijk 56 eurocent per kg. We noteren ook dit seizoen een (lichte) stijging van het aanvoercijfer. Vanaf januari tot september 2020 constateren we een aanvoer van 324.000 kg in vergelijking met een aanvoer van 306.000 kg gedurende dezelfde periode in 2019. De gemiddelde verkoopprijs per kg is dit seizoen voorlopig wat hoger tegenover dezelfde periode van vorig seizoen. Vanaf januari tot september 2020 realiseerden we een gemiddelde verkoopprijs van 60 eurocent per kg tegenover 58 eurocent per kg in de periode januari - september 2019.

De REO Veiling commercialiseert haar pompoenen onder het kwaliteitslabel Flandria. Het product is standaard verpakt in een EPS-kist. Via bemiddeling worden specifieke marktvragen rond alternatieve verpakkingen en afwijkende gewichten, maar ook andere specifieke marktwensen, flexibel ingevuld.

TOP